Bilde: Sosial entreprenør Kurt Øverland
Fotograf: Line Owren fotografi AS

Sosialt mål: Å skape et yrke og arbeidsplass til unge voksne som er mer praktiker enn akademiker, kanskje har vanskelig for å følge vanlig skolegang eller ordinært arbeidsliv, og dermed ikke passer helt inn i «main streamen». Samtidig har bedriften et miljøperspektiv: "Vi ønsker å gjøre det enkelt å få reparert sykler som bare står lagret et sted, og dermed hindre at sykler ender som avfall. En godt fungerende sykkel inspirerer også til å la bilen stå, og heller ta i bruk sykkelen som framkomstmiddel" forteller en entusiastisk Kurt. 

Kurt Øverland – Sykkelservice as

Forretningsidé: Sykkerservice AS er et lokalt sykkelverksted på Storhaug som reparerer og gjør service på sykler i Stavanger og omegn. Vi har også en hente/levere tjeneste som senker terskelen for kunden til å få reparert sykkelen, da sykler kan være nokså vanskelig å få fraktet dersom den er i ustand.

Bedriften er lagt opp til at de som skrur på sykler skal ha arbeidshverdagen tilpasset sine behov og få oppleve mestring i arbeidet.

Bakgrunn: Kurt har drevet et lavterskel sykkelverksted på Rennesøy og har sett både behovet og effekten av å drive slikt arbeid. Selv har han mange år med «galskap» bak seg og var aldri flink til å sitte stille på skolebenken. «Jeg kjenner godt til følelsen av å ikke passe inn noe sted», forteller Kurt.

«Å få drive sykkelverksted i sløydsalen på skolen ga meg mestringsfølelse og var starten på en lang karriere som sykkelreparatør på Steensland sport. Nå ønsker jeg å bruke min erfaring, bakgrunn og entusiasme til å hjelpe andre til å finne mestring og arbeidsglede gjennom praktisk arbeid».

Kontaktinformasjon:
Facebook: Sykkelservise AS – mekaniker rett hjem
Epost: post@sykkelfix.no
Tlf: 980 19 911