Bilde: Sosial entreprenør Kari Moe
Fotograf: Line Owren fotografi AS

Sosialt mål: Bedre helse og sosial tilhørighet til beboere på Storhaug gjennom å tilrettelegge for kombinasjon av helårsbading og bruk av badstue.

Kari Moe – Stavanger badstuer

Forretningsidé: Badstue ved sjøen gjør Storhaug, og Stavanger, bedre!

Storhaug bydel har en unik, sørvendt sjøsone som brukes av mange. En utvikling av sjøsonen til å inkludere badstue og badstuekultur er et ønske fra mange beboere, og interessen er økende!
En arbeidsgruppe bestående av representanter fra Godalen Sjøbaderforening og beboere i bydelen har tatt initiativ til å få realisert dette. Vi jobber nå konkret med søknad om å få bygget badstue i Strømvik.

Helsegevinstene med sjøbading året rundt, i kombinasjon med badstue, er veldig positive. «Mestringsfølelse og sosial tilhørighet gjør folk glade og det er bevist at dette virkelig kurerer gruff» (sitat: ukjent badstubruker).

Vi ønsker at at alle som vil skal kunne bruke badstuen, og prismodellen vil tilby enkeltbrukere, klippekort, reservasjon for grupper, åpen badstue, temaarrangementer, osv.

Bakgrunn: Kari Moe er er initiativtaker til etablering av badstue langs sjøen på Storhaug. Kari er ivrig helårsbader i Godalen Sjøbaderforening, utdannet innen IT og jobber nå som leder innen HMS i Equinor. Hun leder prosjektgruppen som skal etablere en frivillig organisasjon, bygge og drifte badstuen.

Kontaktinformasjon:
Facebook: «Badstu langs sjøen – Stavanger»
Epost:
stavangerbadstuer@gmail.com
Tlf: 97502661