DOLCE NAPOLI – Mat med mening
Sosialt Mål
Dolce Napoli ønsker å øke kunnskapen om hvordan kosthold påvirker helse, energi og læringskapasitet – særlig hos barn og unge. Gjennom undervisning og kurs formidler Venanzio hvordan riktig ernæring kan gi bedre fordøyelse, konsentrasjon og livskvalitet.
Forretningsidé
Gjennom Dolce Napoli – Mat med Samvittighet tilbyr Venanzio skoleprogrammer og matlagingskurs som fremmer helse og bærekraft. Italienske retter tilpasses med lokale, norske råvarer, og det utvikles menyer basert på de fire blodtypene. På sikt skal virksomheten også produsere matvarer av biprodukter fra annen matproduksjon – som kaker laget av ølmesk, fersk ost fra myse og klaret smør fra melk.
Bakgrunn
Venanzio har lang erfaring med matlaging i Italia, hvor han også har jobbet med musikkterapi og shiatsu for personer med autisme. I Norge har han arbeidet åtte år som baker hos Mesterbakeren i Stavanger og drevet kakeproduksjon. I dag samarbeider Dolce Napoli med Kvaleberg skole og Vaulen skole for å tilby elever matkurs med mening.
Kontakt
📸 @dolcenapolistavanger